Şubat Ayı Kts Faaliyetlerimiz:İmam hatip okullarının misyonunu, vizyonunu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak

14.03.2023 79

Şubat ayı KTS etkinlikleri kapsamında imam hatip okullarının misyonunu, vizyonunu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla sınıflarımızda İmam Hatip Okulları Belgesi i izletilerek Meslek Dersleri öğretmenlerimizce sunum gercekleştirildi.

İmam Hatip okullarının misyonu bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerleriyle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı 'Yaradan'dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek olduğu söylendi.

İmam Hatip okullarının vizyonu konusunda ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamaya hedeflediği söylendi.

Sunum sonrasında öğrencilerimiz İmam Hatipli olmanın ve bu okulda okumanın avantajları ve sorumluluklurı üzerine fikir alılverişinde bulunarak görüşlerini dile getirdiler.

14-03-202314-03-202314-03-202314-03-202314-03-202314-03-2023